1922.   Braca Filipovic, Filip i Bora, su osnovali radnju za izvodjenje elektroinstalacionih radova. Tad su kombinacijom slova svojih imena dali ime svojoj radnji koja i danas postoji u Zemunu pod tim imenom "FILIBOR".

  1958.   Radnja se preseljava u Zemun gde nastavlja sa svojom osnovnom delatnoscu. Sa razvojem trzista i njegoih potreba pored izvodjenja elektroinstalacionih radova, radnja "FILIBOR" pocinje sa servisiranjem radio uredjaja.

  1967.   Prateci potrebe svojih komsija i sugradjana radnja postaje servis pored radio i za TV uredjaje kao i zvanicni servis za CANDY belu tehniku

  1997.   Smenom generacija kroz porodicnu tradiciju na celo servisa dolazi treca generacija osnivaca.

  1999.   Pored ranije ozvanicenog servisiranja opreme i bele tehnike, servis "FILIBOR" zapocinje saradnju i zvanicno servisiranje LG bele tehnike.

  2001.   Zvanican servis i BEKO bele tehnike.

  2006.   Poput svojih prethodnika i treca generacija osnivaca ulazi u nove tehnologije. Kroz ugradnju i servisiranje opreme za proizvodnju mleka, zapocinje saradnju sa poljskom fabrikom De Laval koja je jedan od vodecih proizvodjaca te opreme sa preko 120 godina iskustva.